Saturday, April 3, 2010

Recension av Gaggia Classic

Gaggia classic är en rejäl pjäs! Jag tilltalas i och för sig av att den ser solid ut men det är inte alltid en fördel att den är stor och tung (vid flyttar och installation exempelvis).


- Filterhållaren är i mässing vilket är en fördel gentemot många andra maskiner då den behåller värmen på ett bra sätt.

- Det går bra att använda ångskummaren på denna maskin till såväl capuccino som varm choklad.

- En annan bra funktion är möjligheten att värma varmvatten till annat såsom lämpligen te.

- Gaggia Classic ger möjlighet att värma koppen högst upp på maskinen.Det är en fördel om koppen inte är kall för då förlorar espresson direkt en viss mängd värme.

- En liten pip rinner ut i droppskålen. Vad detta betyder är att det tar överflödigt vatten från filterhållaren och tar bort det. Detta gör att det blir en sammanpressad klump av kaffe när man ska slänga överflödet.

Maskinen värms upp snabbt och när väl lampan lyser är det bara att trycka på knappen.... maskinen låter ganska mycket. Den färdiga espresson smakar dock mycket bra! Bra arom och mycket fin och krämig crema.
Maskinen arbetar bra med att pumpa det heta vattnet genom kaffet. Den har även bra förmåga upprätthålla rätt temperatur och rätt vattentryck.

En enorm nackdel som jag har stört mig på är att det inte går att ställa en lagom stor kopp. Sedan är en nackdel att den är ganska jobbig att rengöra vilket den delar med en mängd andra maskiner. En annan nackdel som jag redan nämnt är att den är ganska otymplig.

Sammantaget en prisvärd och bra espressomaskin.

No comments:

Post a Comment